Много от хората, които страдат от мигрена и редовно консумират кафе може би ще бъдат изненадани да узнаят, че във високи дози кофеинът провокира мигренозните пристъпи. За тези, които се чувстват готови за новия ден само след чашка стимулиращо кафе или черен чай, пътят към живот без мигрена може да се окаже наистина трънлив.

Много специалисти са убедени, че прекомерния прием на кофеинови напитки е сред най-силните фактори, провокиращи проявите на мигрена и най-вече главоболието. Това важи в най-голяма сила за хората, предразположени към мигрена, които едновременно с това са „пристрастени“ към кафето. Често те са наричани кофеинохолици. На тези хора се препоръчва постепенно намаляване на кофеиновия прием. Така мигрената постепенно да започне да ги притеснява по-рядко.

Относно все още забулената в мъгла от мистерия мигрена все пак има и неоспорими факти. Това, което е изяснено за нея е, че пристъпите на силно главоболие се дължат на възпалителни процеси. Те засягат кръвоносните съдове в областта на главата и най-вече около слепоочията.

Счита се, че действието на кофеина – свиване на кръвоносните съдове може да намали възпалението в тях. Освен това той има и обезболяващ ефект. Това са двете основни причини много от продуктите, създадени за борба с мигрената, да съдържат малки количества кофеин като активна съставка. Това обаче е нож с две остриета и приемът на кофеин трябва да бъде лимитиран.

Всичко това показва колко внимателни към кофеина би следвало да бъдат хората, страдащи от мигрена. Кафе, черен чай, кола и други подобни ободрителни напитки трябва да се консумират умерено. За максимален ефект намаляването на приема на кофеин може да бъде комбинирано с прием на природен продукт като Мигренон. Благодарение на своята активна съставка партенолид, Мигренон може успешно да осигури живот без главоболие и значително да разреди мигренозните пристъпи, както и тяхната сила.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This