Мигрена е сред най-неприятните видове главоболие. Хората определят болката като силна и пулсираща, обикновено в едната половина на главата и нерядко съпроводена от болка в очите, гадене и повръщане.
По време на пристъп на мигрена е почти невъзможно човек да върши ежедневните си задължения. Затова тя изисква навременно лечение с подходящи средства.

Инстинктивно хората посягат към стандартните нестероидни противовъзпалителни лекарства, но единственият позитив от тях е бързото облекчаване на болката. Не трябва да се забравят негативните последствия за здравето от тези лекарствени средства. Ето защо ще разгледаме алтернативни природни средства за облекчаване симптомите на мигрена.

Натурални средства за превенция и лечение на мигрена

Понякога недостигът на определени витамини може да доведе до пристъп на мигрена. Тези ценни органични вещества в необходимите количества съдействат за намаляване на честотата и интензивността на болката и може да се използват като алтернативен метод за лечение на мигрена, в комбинация с някои подходящи билки.

Магнезий

Смята се, че ежедневният прием на магнезий може да намали симптомите на мигрена с до 50% поне при половината от хората, страдащи от мигрена. Стандартната доза за набавяне на необходимите за организма количества е 400 mg дневно.
Авторите на скорошно проучване относно ефективността на магнезия при мирена смятат, че мигренозните атаки при някои хора са в пряка връзка с недостиг на този ценен минерал.

Витамин B2 (рибофлавин)

Все още няма категорични научни доказателства за това как и защо този витамин съдейства за превенция на мигрена. Но се смята, че оказва ефект върху енергийния метаболизъм на клетките. Оптималната доза е 400 mg витамин B2 дневно.

Витамин D

Тепърва учените започват да изследват каква е ролята на този витамин при лечението на мигрена. Едно конкретно изследване предполага, че витамин D може да намали честотата на мигренозни пристъпи.

Коензим Q10

Не съществуват много конкретни доказателства за ползата от това вещество за превенция на мигрена. Но няколко малки научни изследвания предполагат, че коензим Q10 е по-ефективен от плацебо ефектът за намаляване честотата на мигренозните пристъпи.

Билката Моминска вратига (партенолид)

Това природно средство няма аналог в природата по безопасност и ефективност за лечение на мигрена. Веществото партенолид се извлича от растението Моминска вратига с научно име Tanacetum parthenium. Смята се, че ефектът му се дължи на потискане на химичните реакции в мозъка, които водят до мигрена и други видове главоболие.
Веществото партенолид е и основна съставка в природния продукт Мигренон/Migrenon® и се получава чрез специален процес на вакуум екстракция за по-висока ефективност и чистота на съставката.
Мигренон действа право в целта, като облекчава всякакви видове главоболие и мигрена.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This