Мигрената е проблем, който се наблюдава при един на всеки 10 човека. Състоянието е характерно за около 10% от хората като най-често потърпевшите от него са жени. Мъжете също страдат от мигрена, но при тях тя се среща сравнително по-рядко в 1 от 20 случая. От мигрена страдат хората в активна възраст – между 25 и 55 г.

Най-неприятният и мъчителен симптом на мигрената е главоболието, което е силно, остро, пулсиращо, не се повлиява от аналгетици и най-често е разположено едностранно – предимно в областта на челото и слепоочието. Около 90% от хората страдащи от мигрена имат тежка по интензитет болка, ¾ са с понижена физическа активност по време на главоболието, а при 1/3 се налага спазване на постелен режим.

Много от страдащите от мигрена се фокусират върху лечението на мигренозния пристъп и пренебрегват профилактиката, която би могла да осигури ефективен контрол на мигрената.

Медикаментозна терапия се прилага само в случаите, когато приложените нелекарствени методи за предотвратяване на състоянието не оказват нужния ефект.
Според предположения на специалисти профилактичната терапия на мигрената е за предпочитане, тъй като за разлика от нея прекомерната употреба на аналгетици е рисков фактор за задълбочаването на мигрената. Ефективната терапия за предотвратяване на това състояние в последните години е базирана на нови терапевтични възможности. Прилага се както индивидуално съобразено лечение, така и профилактика за намаляване на честотата, времетраенето и интензивността на пристъпите на главоболие.

Според международни проучвания и личен опит, растителният екстракт, извлечен от билката моминска вратига – партенолид, притежава най-висок профил на безопасност и най-голяма ефективност сред всички доказани средства за профилактика на мигрена.

В България единственият продукт, съдържащ растителния екстракт партенолид е Мигренон. Мигренон се различава по метода на извличане на активната си съставка и фармацевтичната си форма. В сравнение със стандартното извличане на активната съставка, партенолидът в Мигренон е придобит чрез специфичен патентован процес на вакуум екстракция. По този начин се осигурява 25 пъти по-висока концентрация, както и повишена ефективност в сравнение с останалите продукти.

Биологично активната съставка в Мигренон се усвоява бързо и цялостно, благодарение на специалната фармацевтична форма на продукта – Solucaps (течни капсули).
Мигренон е високо ефективно и безопасно профилактично средство при мигрена, което потиска химичните реакции, водещи до развитието на мигренозното главоболие, задържа отделянето на веществата причиняващи мигренозния пристъп. Освен това Мигренон повлиява положително върху гладката мускулатура на съдовете, което има отношение към мигренозната болка.

Мигренон се приема при мигренозно и други видове главоболия, като повлиява благоприятно върху пристъпите, силата на болката, гаденето и повръщането.
Мигренон се приема по 1 до 3 течни капсули дневно след хранене.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This