За хората, страдащи от мигрена всеки ден може да бъде истинско изпитание с оглед на това, че болката затруднява извършването на ежедневните задължения. В някои случаи обаче главоболието може да бъде прогнозирано. Aурата е предвестник на мигренозния пристъп. Обикновено симптомите на аурата са продължават от 20 мин. до 1 час преди главоболието. Aурата се характеризира с проблеми със слуха, говора, объркване, чувство на „мравучкане“ в различните части на тялото и лицето. Възможно е наличието на неприятен сърбеж по ръцете и краката.

Ето как хората описват своите аури:

И.С. Габрово
“От няколко години страдам от мигрена с аура. Святкането в началото предупреждава за пристъп и взимам болкоуспокоително.”

Г. В. София
“Аз страдам от лека форма на мигрена, но задължително с появата на т.нар. „аура“. Точно тогава се чувствам ужасно: дразни ме светлината, гади ми се, а петната и светлините пред очите ми на право ме убиват. Добре че това трае само 10-15 мин, но повярвайте ми ако съм си в къщи все някак го преживявам, но ако съм навън ме полазват тръпки. Последващото главоболие е неприятно, но някак си го понясям. Не пия специални медикаменти трябва ми сън и тъмнина. И разбира се лек масаж в областа на слепоочията. Много е важно да се запази самообладание, защото в началото изпадах в паника, заради началните симптоми. Сега се научих да се владея и ми е по-добре. Който не го е преживял не може да прецени как за секунди ставаш парцал и това не зависи от тебе.”

П. Е. София
“Относно намаляване на пристъпите много ми помогна продуктът на Borola – Migrenon.Пие се 3 месеца от една до три капсули на ден. Той не вреди, защото е на основата на билка. Повярвайте ми поне на мен ми подейства много добре! В началото имах пристъпи, които продължаваха по няколко в месеца. Имах и непрекъснато главоболие. След три курса с Migrenon се чувствам доста по-нормално.”

Хората с мигрена с аура имат по-добри шансове за навременното й предотвратяване тъй като могат да предусетят пристъпа и по този начин да вземат необходимите мерки за неутрализирането на болката.
Редица проучвания доказват ефективността на природния продукт Мигренон при предотвратяване на мигренозните пристъпи. Мигренон съдържа активна съставка – партенолид. Действието му се проявява по отношение на освобождаването на серотонин (причина за мигренозния пристъп), възпалението и болката. Приет при първи признаци на мигрена Мигренон доказано потиска процесите в организма, причиняващи главоболие. Мигренон е съвместим и с лекарствата за мигренозен пристъп, ако те се наложат за овладяване на пристъпа.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This