Още от древността хората са свързвали промените в условията на времето с обострянето на различни заболявания. Затова било създадено ново направление в медицината, наречено биометеорология. Тя комбинира науки като метеорология, медицина и биология. Резките промени във времето може да засилят симптомите, болките и пристъпите при чувствителните към климата хора с различни заболявания. Тези прояви са известни като метеопатии. Метеорологичните условия оказват негативно влияние и върху някои видове главоболия като синуитни главоболия и мигрена.

Промените във времето – влияние върху главоболията

Синуитни главоболия

Синусите са кухини, които се намират в черепа около носа. Изпълнени са с въздух. Когато се инфектират или се запълнят със секрети настъпва промяна в налягането на въздуха в тях. Вследствие на това се стига до силно главоболие. Симптомите са болка в челото, около очите, изтичане на носен секрет и понякога висока температура. Установено е, че интензивността на синусната болка се увеличава при влажно и студено време.

Мигрена

Мигрената се характеризира с главоболие, причинено от свиването или разширяването на кръвоносните съдове в мозъка. Често мигренозната болка се появява само в едната половина на главата. Придружава се от гадене, повишена чувствителност към шум и светлина, потиснатост и др. Според научните изследователи, повече от половината пристъпи при страдащите от мигрена се дължат на промените във времето. Много хора посочват студеното и горещото време като основни „виновници“ за главоболията си. Учените от своя страна споделят, че всяка една рязка промяна във времето, независимо каква, би могла да предизвика мигренозен пристъп. Някои от лекарите дори съветват своите пациенти да водят дневник на пристъпите си като в него описват и условията на околната среда. Така те ще могат да предусетят и очакват следващия пристъп, и ще вземат необходимите мерки преди неговата проява.

Преборете главоболието с природен продукт

С редовния прием на природния продукт Мигренон/Migrenon® се постига трайно разреждане на пристъпите на главоболия. Действието му е особено благотворно при мигрена, тъй като активната съставка партенолид потиска химичните реакции, водещи до развитието на мигренозно главоболие. Мигренон се различава от другите препарати по качеството на съставката, начина на извличането й и фармацевтичната форма – Solucaps (течна капсула). Тази форма позволява бързо и цялостно усвояване от организма.

Ybilei_20-god_Borola_3

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This