Мигрената е изключително често срещано заболяване, а през последните няколко години, броят на засегнатите е нарастнал с 50%.
Мигрена се наблюдава при 18-20% от жените и при 6% от мъжете. Мигренозният пристъп може да продължи от 4 до 72 часа и след него хората са нетрудоспособни! Мигренозният пристъп се овладява трудно и затова е важно да се стараем да не го провокираме.

Нека да обърнем внимание на някои от провокаторите на пристъпа, които присъстват в нашето ежедневие:
Прекаленият прием на напитки, които съдържат кофеин – кафе, енергийни напитки и др. За засегнатите от мигрена е препоръчително да консумират кафе максимум до 2 чаши на ден.

Храните като различните видове сирена, цитрусови плодове, ядки, риба, пържени храни, лук и др. съдържат специфични вещества, които повлияват неблагоприятно кръвоносните съдове и провокират мигренозния пристъп. Избягването на тези храни спомага за предотвратяването на пристъпите на мигрената.

Според някои специалисти стресът, и по-конкретно емоционалният стрес предизвиква мигрена.

Разбира се, че не е възможно напълно да се избегнат дразнещите фактори, предизвикващи стрес, но ефективен метод за овладяването им е качествената релаксация.
Употреба на обезболяващи лекарства повече от 10 таблетки месечно може да доведе до т.нар аналгетично главоболие.

Освен спазването на тези съвети, ефективен начин за намаляване честотата на мигренозните пристъпи е приемът на природния продукт Мигренон. Той съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от Tanacetum parthenium. Eдна течна капсула (Solucaps) Mигренон съдържа над 0.43 mg партенолид. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула Mигренон. Продуктът се различава от другите препарати по качеството на съставката, начина на получаване и фармацевтичната форма. Съставката е получена чрез патентован процес на вакуум екстракция. При него се постига 25 пъти по-висока концентрация, в сравнение със стандартната процедура на извличане. При Mигренон за първи път се получава природен продукт с такава чистота и ефективност.

Специалната фармацевтична форма Solucaps (течна капсула) позволява бързо и цялостно усвояване на активната съставка.

Активната съставка в Мигренон партенолид се използва отдавна за предотвратяване на мигрена, но механизмът на действие не е напълно проучен. Смята се, че потиска химичните реакции, водещи до развитие на мигренозното главоболие. При нарушена функция на тромбоцитите се освобождава серотонин, причина за мигренозния пристъп. Предполага се, че ефектът на партенолид се дължи на задържане отделянето на серотонин. Mигренон влияе положително и върху гладката мускулатура на съдовете, което има отношение към мигренозната болка.

Mигренон се приема при мигренозно и други видове главоболия, като повлиява благоприятно върху пристъпите, силата на болката, гаденето и повръщането. Мигренон оказва благоприятен ефект и при други видове главоболие, ревматични болки, спазми на гладката мускулатура, напр. спазми на матката и при температура.
Мигренон се дозира по 1 течна капсула (Solucaps) до 3 пъти дневно, след хранене. Дозировката е индивидуална и може да се адаптира според силата на мигренозната болка. По време на тежко мигренозно главоболие може да се приеме и 1 капсула допълнително. Mигренон може да се комбинира и с аналгетици или други лекарства за мигрена. Мигренон се прилага и при деца, като няма данни за нежелани реакции. Приема се по 1-2 течни капсули (Solucaps) дневно. Дозировката се адаптира към възрастта и теглото на детето.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This