Мигренната аура се състои от локални неврологични феномени, предшестващи или съпровождащи главоболието. Повечето симптоми на аурата възникват за 5-20 минути и продължават не повече от 60 минути. Аурата се характеризира със зрителни, сетивни, моторни феномени и може да засегне говора или да се прояви като различни мозъчно-стволови нарушения. Макар и изключително рядко, аурата може да възникне внезапно. Човек може да изпитва повече от един тип аура, както и да има прогресия от един към друг вид симптоми. Най – често срещаният вариант е зрителната аура. Възниква в 99% от случаите с аура. Може да се изразява във фотопсия (усещане за светкавици и светлина пред очите), скотом (частична загуба на зрението) или фортификации.

Парестезиите (мравучкане, изтръпване и други усещания по кожата, вследствие на увреждане на сетивни нерви, проводни пътища или сетивни зони в мозъчната кора) са втората по честота проява на аура. Най-често те започват от ръката, разпространяват се в целия горен крайник, след което се прехвърлят на лицето, устните и езика. Моторните симптоми се срещат до 18% и често са съпроводени със сетивни нарушения, но чистата мускулна слабост е много рядка.

Наличието на аура дава възможност за предотвратяване на мигренозният пристъп. Приемът на вещества, които потискат химичните реакции водещи до развитието на мигренозно главоболие в зародиш е добро решение за справяне с проблема.

Такова вещество е висококачественият стандартизиран екстракт на Tanacetum parthenium (партенолид), който се съдържа в природният продукт Мигренон. Партенолидът в Мигренон отдавна се използва за предотвратяване на мигренозните пристъпи. Той потиска химичните реакции, водещи до развитие на мигренозно главоболие. При нарушена функция на тромбоцитите се освобождава серотонин, причина за мигренозния пристъп. Ефектът на партенолида се дължи на задържане отделянето на серотонин.

Всяка течна капсула Мигренон съдържа над 0,4 мг партенолид. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула Мигренон.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This