При главоболие не посягайте веднага към обезболяващите

Коя е първата асоциация, която правите, когато чуете думата главоболие? За много хора тя е свързана с болка в главата, подобна на тази причинена от стягаща желязна скоба. При главоболие много хора посягат към някое от множеството обезболяващи средства, предлагани в аптеките.
Голяма част от тях обаче имат редица нежелани ефекти като привикване, изменение в състава на кръвта, световъртеж, безсъние, гадене, повръщане, запек, диария, трудности при дишане, сънливост, проблеми със зрението, обриви по кожата, повишаване на кръвното налягане, умора и др. Как тогава да предотвратим болката в главата без да прилагаме обезболяващи средства? Ефективни в тези случаи са няколко лесни упражнения, изпълнението на които ще ни помогне да се справим с неприятното усещане, независимо къде се намираме.

Ето ги и упражненията:

– Стегнете лицевите си мускули колкото можете по-силно. Стискайте очите си. Стиснете и устните си една към друга докато не усетите напрежение по цялото си лице. Задръжте в това положение за няколко секунди и след това отпуснете.

– Седнете пред маса или бюро и поставете отгоре лактите си. Сложете върховете на средния пръст и показалеца на двете ръце върху слепоочията си. След това приложете лек натиск върху тях в продължение на 1-2 минути. От помощ за справяне с главоболието може да ви бъде изпълняването на кръгови движения в тази област.

– Затворете очите си и с показалците притиснете областта, намираща се малко над основата на носа.

– С безименния пръст или показалеца натискайте точките, разположени отстрани на носа. Накрая приложете натиск върху точките, намиращи се във вдлъбнатината на брадичката. Времетраенето и силата на упражнения натиск осъществявайте според индивидуалното си усещане, като се стремите да не натискате прекалено силно.

– Седнете с изправен гръб, без да се облягате или застанете прави с крака, поставени на ширината на хълбоците. Максимално отпуснете напред глава и започнете с помощта на врата си, леко да я местите наляво и надясно.

За да усилите ефекта от тези упражнения ще ви помогне доказалия се в борбата с главоболието природен продукт Мигренон. Активната съставка на Мигренон – партенолид, се използва от години за понижаване силата на болката при пациенти с различни видове главоболие, включително и мигренозното. Освен това Мигренон е и ефективно профилактично средство срещу главоболие.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This