В първата част на статията разкрихме в какво се изразяват два от основните типа главоболие – главоболие от напрежение и клъстерно главоболие. Във втората част ще разгледаме още два типа, както и кое е ефективното природно средство за тяхното овладяване.

Кои са другите често срещани типове главоболия?

Мигрена

Наблюдават се пристъпи на пулсираща, силна и едностранна (по-рядко двустранна) болка в главата. Най-силно болката се усеща в областта на челото, очите и слепоочията и се придружава от гадене, повръщане, треперене, виене на свят, висока чувствителност към светлина и звук. След отшумяване на мигренозния пристъп засегнатият се чувства отпаднал и изпитва желание за сън. Болката може да се появи вследствие на метеорологични промени, тренировки, вдигане на тежки предмети, продължително гладуване, прием на бобови култури, ядки, вино, дълъг престой на прекалено шумно място или слаба светлина.
От мигрена са засегнати около 20% от населението на земята, като по-голяма част са жени. За да се спасите от мигрена е добре да си набавяте не по-малко от 8 часа сън на денонощие. Подходящи начини за облекчаване на състоянието са контрастните душове, практикуването на йога, посещение на сауна, плуване и др.

Главоболие вследствие на прием на лекарства

При някои хора главоболието може да възникне и вследствие на прием на медикаменти като:
– Аналгетици
– Противогъбични и антибактериални препарати
– Нестероидни противовъзпалителни средства
– Лекарства за понижаване на кръвното налягане
– Медикаменти за лечение на язва
– Хормонални препарати

Главоболие, провокирано от артериална хипертония (високо кръвно налягане)

Характеризира се с почти всекидневно повтарящо се силно главоболие в сутрешните часове, което затихва около обяд. Болката е локализирана в главата, но може да обхване и областта на тила. След ставане от сън клепачите на засегнатия са подути, лицето е отекло, а под очите се образуват торбички. За да овладеете този тип главоболие е добре да се посъветвате със специалист относно прием на медикаменти за регулиране на кръвното налягане.

Кое е универсалното природно средство за овладяване на голяма част от главоболията?

То се нарича Мигренон/Migrenon®. Мигренон е доказаното средство за профилактика и лечение на мигрена и много други типове главоболие. Природният продукт съдържа екстракт от билката моминска вратига – партенолид. Много специалисти препоръчват Мигренон за профилактика и лечение на мигрена и други видове главоболие заради действието на активната му съставка. Доказано е, че партенолид потиска химичните процеси, водещи до главоболие и повлиява положително гладката мускулатура на съдовете, което има отношение към мигренозната болка.

Ybilei_20-god_Borola_3

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This