Когато усетят главоболие повечето хора обикновено реагират с израза „Ще мине бързо“. Дълготрайната болка обаче може да наруши нормалния ритъм на извършваните ежедневни задачи. Според специалисти в повечето случаи главоболието се дължи на промяна в метеорологичната обстановка, мускулно напрежение, нездравословно хранене, простуда и др.

При упорито главоболие, за да си помогнете сами не е необходимо да посягате към аналгетици, които могат да доведат до редица нежелани ефекти. Съществуват няколко ефективни безлекарствени методи, които помагат за овладяването на главоболието. Ето кои са те:

Прилагане на методите на акупресурата

За да облекчите главоболието можете да натискате в продължение на 3 минути с показалец и палец средната част на носа си. Благоприятен ефект оказва и натискът с палци със същото времетраене върху вдлъбнатината, разположена зад ушите. Тези действия е необходимо да се извършват многократно.

Студът подобрява кръвоснабдяването

Много от хората, засегнати от главоболие, чувстват подобрение на състоянието си, когато са подложени на температурен шок. Кубчетата лед, поставени в торбичка за около една минута върху тила, челото и слепоочията са чудесен лек срещу главоболие. Действието се повтаря след три минути.

Правете упражнения срещу напрежение и схващане на мускулите

Известни са няколко упражнения, които могат да се прилагат, когато усетите болка в главата или като профилактика срещу такава:
– Поставете ръцете си върху челото и наклонете главата си напред като я притискате с длани. Отпуснете след 15 секунди.
– Сключете ръце зад тила си и притиснете леко главата си.
– Завъртете наляво главата си и поставете дясната си ръка върху дясното слепоочие. Натиснете с главата си в посока към ръката и отпуснете. Повторете същото упражнение от другата страна.

Предотвратете главоболието с прием на повече течности

Според специалисти при недостиг на течности кръвта се сгъстява, а снабдяването на клетките с кислород се затруднява. Ето защо е необходимо всекидневно да бъдат изпивани между 1,5 и 2 литра вода.

Преборете главоболието с природни средства

Тъй като притежава безопасно и същевременно ефективно действие срещу мигрената екстратът от билката моминска вратига отдавна се използва като доказано средство за облекчаване на досадното главоболие. Поради тези свойства екстрактът от билката – партенолид, присъства като активна съставка в природния продукт Мигренон. Мигренон се отличава от останалите средства срещу главоболие по начина на получаване, високото качество на съставката си и фармацевтичната си форма (течна капсула), благодарение на която той се усвоява бързо и цялостно от организма.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This