Редица неочаквани фактори са отговорни за внезапната поява на главоболие. Запознайте се със тях в настоящата статия и разберете как ефективно да им противодействате. А в бонус ще откриете ефективно природно решение на мъчителния проблем.

Неподозирани фактори за поява на главоболие

Недостатъчен прием на вода

Пиенето на малко вода води до редица проблеми, включително и главоболие. Причината е, че когато е дехидратирано, тялото произвежда повече хистамин – хормон, който отключва болката в главата. За да се избегне дискомфортът, е необходимо да се поддържа оптимален воден баланс в организма. Това е възможно, като се приемат достатъчно количество течности през деня (1,5-2 л), за предпочитане вода.

Неправилна поза на тялото

Прегърбеното ходене, лошата стойка при стоене на стол и притискането на телефона с глава към врата също може да предизвика главоболие. Болката в главата се появява, защото мускулите се пренапрягат, за да поддържат наложената поза. Единственият начин да се предотврати пристъпът е, като се коригира стойката на тялото.

Бруксизъм

Освен че крие риск от изтриване на зъбния емайл, скърцането със зъби нощем може да причини и главоболие. Това е възможно да се случи, защото при несъзнателното триене на челюстите мускулите на главата се напрягат. Проблемът може да бъде разрешен, а болката в главата – предотвратена, като се носят специални шини за зъби, които възпрепятстват плътното сключване на зъбните редици.

Прекомерен прием на аналгетици

Ако пристъпите на главоболие се повтарят повече от 15 пъти месечно в продължение на 3 последователни месеца, твърде вероятно е за това да са „виновни“… аналгетиците. Опитът показва, че свръхприемът на тези лекарствени средства, вместо да потиска отключва болката. Знаейки това, хората, които ги вземат, трябва да го правят с мярка или да ги заменят с безопасна алтернатива.

Ефективна помощ от природата срещу главоболие

Отстраняването на провокиращите фактори за главоболието е важна, но недостатъчна крачка за окончателното справяне с проблема. За да остане болката в миналото, е необходима подкрепата на верен партньор. Страдащите могат да намерят такъв в лицето на Мигренон/Migrenon®. Вдъхновен изцяло от природата, той е разумна алтернатива на аналгетиците и останалите лекарства за главоболие. Способността му да спира болката в главата се дължи на оптималното количество партенолид (0.43 mg), което съдържа във всяка капсула. Активната съставка, която от векове се използва за овладяване и предотвратяване на различни видове главоболие, е извлечена посредством вакуум екстракция от билката Моминска вратига. При този патентован процес се постига 25 пъти по-висока концентрация в сравнение със стандартната процедура на извличане. Неслучайно Мигренон няма равен по качество на пазара у нас. Нееднократно е доказано, че при редовния му и продължителен прием пристъпите на главоболие значително се разреждат, а силата на болката чувствително намалява.
Мигренон е напълно безопасен и има отлична поносимост. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при продължителна употреба.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This