Получавали ли сте главоболие в легнало положение? Независимо какъв е отговорът на този въпрос, продължете да четете, защото това е важно. Главоболието в легнало положение, т.е. когато се излегнете на леглото, преди сън, по време на или след, може да е признак на заболявания, но въпреки това, в повечето случаи е предизвикано от напрежение.

Мускулно напрежение като причина за главоболие в легнало положение

Мускулното напрежение в областта на шията и шийните прешлени също може да причини главоболие. А, една от основните причини за това е лошата позиция на тялото, която често остава незабелязана. Несъзнателно, ние заемаме „защитна“ позиция, която предизвиква болезнено напрежение в тялото. Най-често засегнати са хората, които работят зад бюро или пътуват дълги разстояния. Неподходящите възглавници, както и провисналият матрак, също могат да насърчат появата на подобни неразположения. А, когато имаме съвкупност от всички тях – проблемите са почти неизбежни.

Напрегнатите мускули на врата могат да направят задната част на главата ви чувствителна към натиск, а дори и допир. Ако спите по гръб, натискът на главата ви върху възглавницата може да бъде неподходящ и да причини главоболие в легнало положение. Болката се разполага в областта на тила и се усеща като тъпа, двустранна и може да се разпространи чак до челото. А, главоболието в легнало положение често започва да се влошава. Добър матрак и подходяща възглавница биха могли да предотвратят напрежението. А, за да си помогнете още по-бързо, правете леки упражнения за разтягане и разходки. Също така, опитайте се да излезете от „защитната“ позиция, която заемате в леглото.

Главоболие в легнало положение или познатата мигрена

Пристъпите на мигрена често започват по време на сън и предизвикват главоболие в легнало положение, което е толкова силно, че кара засегнатия човек да се събуди. Не е нещо необичайно, главоболието да се влошава през нощта. Мигренозните пристъпи също могат да се появят и рано сутрин, а след временно подобрение – болката да се засили отново следобед. А, защо това е така – все още не е известно. Знаем само, че мигрената ограничава засегнатите в ежедневието им. Докато тензионното главоболие, обикновено обхваща цялата глава, болката при мигрената е ограничена до половината на главата и е придружена от повръщане, както и гадене.

Във всеки случай, ако имате пристъп на мигрена, вие трябва да запазите спокойствие. Ако е възможно – опитайте да легнете и да отпуснете тялото си. Тъй като мигрената често върви ръка за ръка с фактора – чувствителност към светлина, е добре да затъмните помещението, в което ще отпочинете.

Главоболие в легнало положение – кога е опасно?

Ако изпитвате главоболие в легнало положение, то дали е опасно зависи от това къде е позиционирано и каква е степента на засегнатост. Настинките и стресът, сами по себе си, също могат да предизвикат главоболие в легнало положение. Ако чувствате главоболие само в задната част на главата, когато лежите, това най-често означава, че то е предизвикано от напрежение. А, ако имате силно главоболие в легнало положение, което не се подобрява дори с болкоуспокояващи и продължава да се появява, то тогава е време за консултация с лекар. Потърсете медицински съвет, за да се преборите заедно!

Природна сила срещу главоболие и мигрена

Ако може да подобрите състоянието си с малки промени в навиците си, то това би било страхотно, но ако страдате от главоболие или мигрена, решението е Мигренон / Migrenon®. Продуктът се бори успешно с различни видове главоболия, както и мигрена, а действието му се дължи на висококачествения стандартизиран екстракт от билката Моминска вратига, която е под формата на активното вещество партенолид в него. По напълно естествен начин, това вещество потиска химичните реакции в тялото, предизвикващи мигрена и главоболие. Освен това, повлиява силата и продължителността на болката.

Препоръчителният прием е 3 пъти дневно по 1 капсула, а в случай на по-силна болка, може да вземете 1 капсула допълнително. Без странични ефекти и подходящ за продължителна употреба.

Може да го откриете в аптечната мрежа в цялата страна, както и онлайн, в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This