За да разберете кои са най-добрите билки срещу мигрена, прочетете тази статия. В следващите редове сме събрали на едно място най-добрите лечебни растения в борбата с мигренозното главоболие.

Ето това са най-добрите билки срещу мигрена

Аврамово дърво

Етеричните масла в тази билка, позната още като Витекс, спомага за балансиране нивата на естрогените и прогестерона в женския организъм. Именно поради това тя е от полза за жените, които страдат от мигрена в дните преди или по време на менструация. За справяне със симптомите на мигренозното главоболие се препоръчва прием на отвара от плодовете на Витекс 2 пъти на ден или 250-500 mg сух екстракт от билката.

Валериана – една от най-добрите билки срещу мигрена от стрес или напрежение

Поради своя успокояващ ефект Валериана е отлично средство за предотвратяване и облекчаване на мигрена в резултат на стрес. За да има ефект, трябва да се приема между 180 и 540 mg дневно сух или течен екстракт от корена на билката.

Куркума

Куркуминът – основното биоактивно вещество в куркумата, притежава толкова мощни противовъзпалителни свойства, че може да помогне за потушаване на режещата болка в главата. Препоръчителната дневна доза куркумин е между 300 и 900 mg. Желателно е да не се приема от бременни и кърмещи жени, както и от хора с камъни в жлъчката.

Джинджифил

Това лечебно растение е изключително ефективно при мигрена с гадене и повръщане. Неговите активни вещества помагат за облекчаване на храносмилателните проблеми, действат обезболяващо и противовъзпалително. Препоръчително е да се пие джинджифилова отвара около 2-3 пъти на ден, след хранене.

Моминска вратига

Вратигата е най-добрата билка при мигрена от всякакъв тип. Тя е използвана от векове за елиминиране на пулсираща болка в главата. Благотворното ѝ действие се дължи на факта, че намалява активността на веществата (хистамин, серотонин), които причиняват разширяване на кръвоносните съдове и отключват мигренозния пристъп.

Оптимално количество екстракт от Моминска вратига – първенецът сред изброените билки срещу мигрена

Най-високо количество високопречистен екстракт от Моминска вратига (партенолид) се съдържа в Мигренон/Migrenon®. Ето защо специалистите у нас препоръчват този продукт като средство на първи избор при мигрена. Приеман редовно по 1-2 капсули дневно Мигренон разрежда мигренозните пристъпи, понижава болката и противодейства на гаденето и на позивите за повръщане.

Освен че е ефективен, продуктът е напълно безопасен. Има отлична поносимост. Подходящ е за дълготрайна употреба. Може да се приема както от възрастни, така и от деца. Дозировката се адаптира към възрастта и теглото на детето. За постигане на оптимални резултати е желателно приемът на Мигренон да продължи минимум 6 месеца. Спирането трябва да става постепенно.

borola
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x

Pin It on Pinterest

Share This