Мигрената е широко разпространено хронично главоболие, от което са засегнати милиони хора по-света. Мъчителни болки в областта на главата и гадене са само малка част от неприятните симптоми, съпътстващи медицинското състояние. Ето кои са най-често задаваните въпроси за мигрената и какво отговарят специалистите:

1. Кои са причините за поява на мигрена?

Точната причина за поява на мигренозен пристъп все още не е известна на здравните експерти. Съществуват обаче редица провокиращи фактори, за които е безспорно установено, че може да предизвикат пристъпи на главоболие. Такива са някои храни (кофеин, шоколад, алкохол), стресовите ситуации, преумора, недостатъчно сън, гладуване, някои лекарствени средства и др.

2. Къде се локализира болката при мигренозен пристъп?

Обикновено болката при мигрена е ограничена от едната страна на главата и концентрирана в областта на слепоочието или челото.

3. Защо жените страдат по-често от мигрена, от колкото мъжете?

Установено е, че женските полови хормони (естрогени) оказват съществено влияние върху артериалните кръвоносни съдове и появата на мигренозни пристъпи. Според учените това е причината след първия триместър на бременността да липсват мигренозни прояви – нивата на естрогените намаляват значително, а се повишават тези на хормона прогестерон. Той от своя страна понижава налягането в артериите.

4. Наследствена ли е мигрената?

Различни проучвания потвърждават, че в по-голяма част от случайте (при 80% от болните) е налице наследствена обусловеност. Добрата новина е, че честотата и силата на пристъпите може да бъдат доста по-слаби, от колкото са тези при родителите.

5. Кое е природното противодействие при поява на мигрена?

За съжаление мигрената е заболяване, което все още не може да бъде излекувано напълно. Лекарствените средства, които се използват за терапия на мъчителното главоболие често имат само временен ефект и много съпътстващи странични ефекти. Освен това пациентите с чести и тежки пристъпи се нуждаят и от профилактични мерки. Специалистите са категорични, че подходящия продукт за мигрена трябва да е ефективен, безопасен при продължителна употреба и без наличие на нежелани реакции от страна на организма. На всички тези изисквания отговаря природния продукт Мигренон. Активната му съставка партенолид притежава изразено аналгетично и противовъзпалително действие. Чрез прием на Мигренон се постига нормално качество на живот поради значително намаляване на симптомите на мигрена и удължаване на периодите без главоболие.

borola

504