Според различни проучвания най-често срещаният проблем на работното място е главоболието. Забързаното ежедневие и натовареният режим на работа предизвикват главоболие при много от нас. Нерядко за страдащите от мигрена работното място се превръща в истински кошмар. Установено е, че от неприятното медицинско състояние са засегнати над шест милиона британци, а в целия Европейския съюз страдат десетки милиона души.
В България хората с често повтарящо се главоболие са близо 80%.

Една трета от живота си посвещаваме на своята професия. Многобройни изследвания в различни медицински центрове по света са доказали, че хората живеят по-дълго и в по-добро здраве, ако са удовлетворени от това, с което се занимават. В някои случаи обаче липсата на ясна граница между работно и свободно време и произтичащите от това проблеми са свързани с допълнителен стрес, за който обикновено не си даваме сметка.

Според канадски учени мигрената засяга драматични и силно емоционални личности. Хората, работещи в сферите на здравеопазването, образованието, обслужването и занимаващи се всекидневно и интензивно с проблемите на други хора, са изложени на по-голям риск от поява на мигренозни пристъпи. Заключението от изследване, проведено в Торонто, категорично потвърждава, че хората с интелектуални професии (учители, адвокати, лекари, журналисти, писатели и др.) живеят под постоянно психичeско напрежение. Емоционалният и менталният (свързан с интензивен интелектуален труд) стрес са основни фактори, които отключват мигренозното главоболие.

Мигрената е свързана със силна болка, придружена от световъртеж, гадене, повръщане, стомашни неразположения и влошва значително качеството на живот. Болкоуспокояващите лекарствени средства въздействат само на симптомите, без да влияят на причините за проблема. Според голяма част от специалистите Мигренон е разумна алтернатива на медикаментозното лечение, с която неприятните симптоми, съпътстващи мигрената могат да бъдат овладяни ефективно! Природният продукт е напълно безопасен, дори при продължителна употреба. Не са регистрирани нежелани реакции и оплаквания от страна на пациентите. Доказано, е че Мигренон намалява честотата и тежестта на мигренозните пpиcтъпи и подобрява качеството на живот.

438