Може би почти няма човек, който да не е изпитвал неприятното усещане, свързано с главоболието. Нервното напрежение, стресът, нередовното хранене и диетите са само малка част от причините, които може да провокират появата на болки в областта на главата. Според специалистите съществуват три вида главоболие, които се различават по между си основно по вида на болката, а именно:

1. Мигренозно главоболие – характеризира се с пулсираща или туптяща болка обикновено ограничена от едната страна на главата и концентрирана в областта на слепоочието или челото. Освен от главоболие пациентите, страдащи от мигрена имат и други оплаквания като гадене и повръщане, често уриниране, чувствителност спрямо светлина и шум, замъглено зрение и др. Мигренозните признаци започват предимно сутрин. Мигрената е заболяване, което се среща много по-често при жените, отколкото при представителите на мъжкия пол.

2. Тензионно главоболие – болката при този вид главоболие е по-слаба до умерена и е локализирана от двете страни на главата. Често е придружено от болки във врата или раменете. Като основна причина за тензионно главоболие специалистите посочват неправилната стойка и поза при седене и силно напрягане на мускулите в областта на главата.

3. Клъстерно главоболие – този вид главоболие се среща сравнително рядко, като за него е характерна много силна болка, която настъпва бързо от едната страна на главата около или зад ухото. По време на пристъпа се наблюдава още зачервяване и сълзене на едното око, запушване на носа и секреция от едната ноздра, което е свързано със затруднение в дишането. Този вид главоболие се среща по-често при мъжете и настъпва предимно късно вечерта.

Независимо дали страдате от мигренозно, тензионно или клъстерно главоболие вече има подходящ продукт с доказан ефект. Активната съставка партенолид в природния продукт Мигренон притежава изразено аналгетично и противовъзпалително действие. За безопасна и ефективна профилактика на различни видове главоболие лекарите препоръчват употребата на Мигренон – природна алтернатива на синтетичните лекарствени средства!

579